Traveling Europe

Entdecke unser Europa - Besuche unsere Lieblingsplätze

Admin

login_please

... or_register

 

 

Burgviertel

Verfasst von Krisóf Császár, Ungarn

1014 Budapest, Budapest, Ungarn

A Várnegyed a magyar főváros egy városrésze, ami egyben egy látványosság is. Területén 17-18. századi lakóházak és középületek, különféle középkori emlékek találhatók, mint például a Budai vár, a Mátyás-templom vagy a Halászbástya. A városrész képzi egyúttal a Buda egykori városmagját, és 1987 óta az UNESCO világörökségi részét képzi.

Az egyik legismertebb látnivalója Budapestnek (és Magyarországnak egyaránt) a Budai vár, amit IV. Béla király kezdte el építtetni a 13. században. Ettől kezdve volt a vár a magyar királyok székhelye. Manapság különböző rendezvényeket tartanak a városrészben, mint például a Mesterségek ünnepe vagy a Borfesztivál. A Halászbástya szintén népszerű a turisták körében a városra néző gyönyörű panorámája miatt.

 

Természetesen nemcsak a Vár és a Halászbástya, hanem más ismert nevezetességek is megtalálhatók a Várnegyedben. Ilyen például a Bécsi kapu és a Szentháromság tér, melyek világszerte ismertek és ezek által jobban megismerhetjük és megérthetjük a magyar történelmet.

Budai Vár (forrás: Balla Béla)