Traveling Europe

Entdecke unser Europa - Besuche unsere Lieblingsplätze

Admin

login_please

... or_register

 

Gallerie Ferrari

Verfasst von Tamás, Ungarn

Via Dino Ferrari, 43, Maranello, Italien

Museo Ferrari

A Museo Ferrari, ismertebb nevén Gallerie Ferrari a legnagyobb Ferrari múzeum, amely Maranelloban, a Ferrari otthonában található. Maranello egy csendes kis varos, nem messze Bolognatól. Viszont amilyen kicsi, annál nagyobb jelentosege van.

A világ egyik legismertebb márkájának, a Ferrarinak, itt található a gyára, emellett egy múzeum is, amelyben rengeteg, a Ferrarival és a motorsporttal kapcsolatos tárgyakat találhatunk. A legelső Ferrari autóktól kezdve, a mai, legmodernebb utcai autócsodákat is testközelből csodálhatjuk meg. A luxusautók teljes evolúciója megfigyelhető itt. A Ferrari termesztetésen nem csak a luxus utcai autóiról híres, hanem hatalmas sikereket, ezzel együtt legendás nevet szerzett magának a motorsportban is. Az első Formula1-es autók szinten megtekinthetőek, es ugyanúgy végigkövethetjük a fejlődésüket, mint utcai társaiknál. Meg nagyobb élményt nyújt, hogy tudjuk, valamikor ezekben az autókban olyan legendák ültek, mint például Michael Schumacher, Alain Prost vagy más híres Ferraris világbajnok.

Az életnagyságú autókon kívül láthatunk meg modelleket is el nem készült prototípusokról, vagy akar az említett versenyzők overaljait, kesztyűit vagy bukósisakjait is megnézhetjük. Testközelből nagyon nagy élményt nyújt, mert ezekben régén versenyzőlegendák versenyeztek.  

A múzeumban található meg egy Ferrari Shop is, ahol kedvünkre válogathatunk kedvenc csapatunk által dedikált termékek között. Az apróságok - mint például tollak füzetek, kulcstartók stb. - es ruhák mellett találhatunk itt egészen komoly, robbanómotorral ellátott távirányítós autókat is.   

 

Kép: Bacsinszki Tamás

Összességében tehát nagyon nagy élményt nyújt ez a kis város minden autósport rajongónak. Családdal vagy baráti társasággal is megéri egyszer ellátogatni ide, hiszen biztos, hogy a megannyi autócsoda minden fannak maradandó élményt fog nyújtani.

Adatok:

 

Kép: Bacsinszki Tamás

Kép: Bacsinszki Tamás

Nach oben